Welkom

GOBAS architecten -atelier voor architectuur, interieur en advisering

LEES MEER OVER ONS...

of klik op de afbeeldingen in de onderbalk om een aantal van onze projecten te zien.


pas opgeleverd: interieur dagcentrum Los Huus te Epe.

atelier voor architectuur, interieur en advisering

MAATWERK: een dakopbouw

Gobas Architecten Apeldoorn - MAATWERK: een dakopbouw

Een dakopbouw van 7x7 meter als 2e bouwlaag op een bestaande woning. Deze woninguitbreiding is heel nauwkeurig gedetailleerd in kleuren en materialen die in de bestaande woning al waren toegepast.

Verder is er een thermische verzinkte stalen rand toegevoegd om iets extras te geven aan deze bekroning van het huis.

Al met al zorgvuldig precisiewerk, wat een eervolle vermelding opleverde bij de verkiezing Architectuurprijs Apeldoorn 2009.

Praktijkschool Apeldoorn

X
Gobas Architecten Apeldoorn - Praktijkschool Apeldoorn

Een VSO school van circa 4000 m2, verdeeld over 2 gebouwen, die met elkaar verbonden zijn.

Heel herkenbaar in de school is de heldere en overzichtelijke hoofdopzet. Veel licht in alle ruimtes en een goede akoestiek zorgen voor een prettig leerklimaat. Aanvullend accentkleuren op plaatsen waar attentie nodig is.

Het ene gebouw heeft in zijn geheel glazen gevels, is compact met een splitlevel van 7 bouwlagen rondom een centrale ( rode ) trap. Hierin zijn de centrale voorzieningen, leslokalen consumptie en verzorging.

Het andere gebouw heeft bakstenen gevels. Er zijn 2 bouwlagen met daarin een gymlokaal, een werkplaats en leslokalen voor groenonderwijs.

Nieuw zorgconcept in de jeugdzorg

X
Gobas Architecten Apeldoorn -  Nieuw zorgconcept in de jeugdzorg

Vanuit een nieuwe visie over begeleiding van woongroepen in de jeugdzorg hebben we in een intensief traject samen met opdrachtgever jeugdzorginstantie de Hoenderloo Groep een vernieuwend concept ontwikkeld, waarin 2 woongroepen gemeenschappelijk worden begeleid, maar ook ieder hun eigen identiteit en privacy behouden. Daarnaast zijn de woongroepen zo flexibel opgezet, dat veel variatie in de samenstelling van de woongroepen mogelijk is.

Dit heeft 2 gebouwen opgeleverd, ieder circa 1500 m2, midden in het bos. Flexibel van opzet, zodat verbouwen niet noodzakelijk is bij wisselingen in soort en samenstelling van de diverse samenlevingsvormen.

De 2 gebouwen zijn duidelijk familie van elkaar en heten de Kastanje en de Bosvilla. De toegepaste materialen sluiten aan bij de bosachtige omgeving: overwegend cortenstaal, daarnaast een metselwerk plint en kunststof beplating op de zijgevels.

Al met al onderhoudsvrije, degelijke en multifunctionele gebouwen met de nadruk op overzichtelijkheid voor alle bewoners.

En van deze gebouwen, de Kastanje, kreeg de 3e prijs van de Publieksjury bij de Architectuurprijs Apeldoorn 2011.

Transformatie bedrijfsgebouw naar woon- en werkruimtes in de zorg

X
Gobas Architecten Apeldoorn - Transformatie bedrijfsgebouw naar woon- en werkruimtes in de zorg

Een 2-laags bestaand bedrijfsgebouw in een woonwijk is getransformeerd tot een dagcentrum ( de Werkplaats ) en appartementencomplex ( de Boterbloem) voor een zorgstichting.

De Werkplaats ( begane grond).

Hier verblijven mensen met een beperking en maken ambachtelijke producten, in aanvang is er een houtbewerkingsruimte en een kaarsenmakerij. Van binnen een heel kleurrijk gebouw met onder andere een prachtige kantine met overzicht over de gehele Werkplaats. Van buiten stoer en eenvoudig met grote ramen, waardoor er veel licht binnen is. Tevens is dit een mooie etalage voor gemaakte producten.

De Boterbloem ( verdieping).

Er zijn 10 zorgappartementen verdeeld in 2 woongroepen. Alle appartementen zijn verschillend van vorm en afmeting, waarbij lichtinval op verschillende manieren plaatsvindt. Per 5 appartementen is er een centrale woonkamer, verder zijn er enkele gemeenschappelijke hobbyruimtes.

Tevens is er een gemeenschappelijke tuin, waarin de al bestaande BBQ-serre een nieuwe betekenis heeft gekregen.

Eigentijds bouwen in landelijk gebied

X
Gobas Architecten Apeldoorn - Eigentijds bouwen in landelijk gebied

Nieuwbouw van 12 zorgappartementen op landgoed Twickel in Ambt Delden. Hier wonen jongeren die zorg nodig hebben, maar in het algemeen ook een achtergrond hebben van landelijk wonen.

Het complex bestaat uit 3 bouwdelen die rondom een open ruimte zijn gerangschikt. De bouwdelen zijn gekoppeld via glazen verbindingsgangen. De vormen van de bouwdelen verwijzen naar boerderij en kapschuur uit de omgeving, maar hebben een eigentijdse detaillering en kleurstelling.

Mooi ingepast in het landschap met een eigen gezicht dus.

Bouwen met natuurlijke materialen

X
Bouwen met natuurlijke materialen

Een heel bijzonder project in een bosachtige omgeving. Ontworpen met ruige natuurlijke materialen: boomstammen, grote keien en een grasdak.

Het huisvest een paardenbak, een werkplaats, verschillende dieren en er is plaats voor landbouwvoertuigen.

Daarnaast zijn er enkele leslokalen voor natuuronderwijs. Met andere woorden: een natuurcentrum in de breedste zin van het woord.

OUD VERSUS NIEUW: kantoor onder de grond

X
OUD VERSUS NIEUW:  kantoor onder de grond

Een bestaand kantoor uit 1929 ligt in heuvelachtig terrein en heeft een prachtig uitzicht over de bossen. Het uitbreiden van de kantoorruimte geschied hier half in de grond op het ervoor liggende terrein. Zowel het bestaande en het nieuwe zijn zo zelfstandige objecten met een eigen uitstraling.

En op deze wijze hebben zowel het nieuwe als het bestaande kantoor een prachtig uitzicht. Via 3 ondergrondse verbindingen is een logische looproute door het oude en nieuwe kantoor te maken.

Het gekromde dak wordt omhoog gehouden door stalen vakwerkliggers, die een high-tec uitstraling geven aan het interieur. Een grote glazen strook over de gehele breedte van het bouwdeel zorgt voor de benodigde licht en uitzicht.

Bedrijfshuisvesting in alle toonaarden

X
Bedrijfshuisvesting in alle toonaarden

Bedrijfshuisvesting is in onze visie een maatpak die ondersteunend is aan een bedrijfsorganisatie. Zo hebben we diverse bedrijfsgebouwen gerealiseerd, waarin bedrijven zichzelf kunnen zijn. Het gaat om allerlei bedrijfsvormen: de combinatie kantoor / opslag, uitsluitend kantoorfuncties of het ontwerpen van gebouwen voor diverse gebruikers in een bedrijfsverzamelgebouw.

Zo realiseerden we gebouwen voor o.a. archiefopslag, gebouwen in de transportsector, bloementeelt en voedselindustrie, en zelfs het gehele bedrijvenpark Seyst in Zeist. Als bedrijfsverzamelgebouw ontwierpen en realiseerden we het gebouw Tricolore in Zwolle vanuit een winnend prijsvraagontwerp.

Bij al deze gebouwen spelen een grote mate van flexibiliteit, doelmatigheid en functionaliteit een grote rol en wordt de identiteit van het specifieke bedrijf of bedrijfstype versterkt door de opzet en architectuur.


Ook restylen en herinrichten we bestaande kantoorruimtes m.i.v. het ontwerpen van receptiemeubelen e.d.

temp-thumb
temp-thumb
temp-thumb
temp-thumb
temp-thumb
temp-thumb
temp-thumb
temp-thumb